В Україні з’явиться дешевий бензинУ лютому цього року планується запустити нафтопровід між Кременчуком і Одесою, який не експлуатувався кілька років, і таке рішення може призвести до того, що Україна почне отримувати нафту за низькими цінами, пише tsn.ua

Як стало відомо, влітку минулого року Україна уклала домовленості з Азербайджаном про прямі поставки нафти, яка буде перероблятися в нашій країні. У грудні з Азербайджану прийшла перша партія чорного золота, однак на підприємства воно буде надходити в цистернах залізницею. Нафта надходить на ділянку нафтопроводу біля Бродів в цистернах, хоча це дорого, але з часом все окупиться.

РФ тривалий час блокувала постачання чорного золота до Кременчуцького НПЗ, який вважається найбільшим в Україні, однак тепер ситуація почне змінюватися. Переробка нафти на території України повинна не тільки призвести до зниження цін на паливо, але і до появи нових робочих місць, а також до поповнення бюджету. Більше того, з’явиться позитивний ефект для екології – зменшиться обсяг викидів.