«Броньовики», всюдиходи та безпілотники: чим порадував АвтоКрАЗ у кризовому 2016 році2016 рік, як і попередній, став для Кременчуцького автозаводу роком виходу з кризи та пошуку нових ринків збуту, але при цьому підприємство продемонструвало досить непогані результати. Зокрема, випустило цілу лінійку нових автомобілів, приєдналося світової автомобільної спільноти, впровадило ряд заходів енергоефективності і навіть змогло підвищити зарплати працівникам, пише energolife.info.

Про це йдеться в офіційному звіті підприємства, підготовленому прес-службою.

Однією з найбільших заслуг на АвтоКрАЗі вважають отримання важливого сертифіката на систему управління якістю для автовиробництв. Він був виданий після проведення аудиторських перевірок німецького сертифікаційного органу DEKRA. Документ засвідчив те, що АвтоКрАЗ став членом світової автомобільної спільноти, стверджують на підприємстві.

Також на заводі пишаються новою лінійкою автомобілів, яку вдалося випустити, незважаючи на спад споживчого попиту та жорстку економію. Так, світ побачив безпілотний автомобіль КрАЗ-Спартан, броньований КрАЗ-Халк, техніка для комунальників, гірників, рятувальників, нові воєнні автомобілі – наприклад, землерийна машина на броньованому шасі КрАЗ-5233НЕ, піротехнічний броньований автомобіль КрАЗ-5233НЕ та інші.

У минулому році Кременчуцькому заводу вдалося дещо наростити обсяги виробництва, порівняно з глибококризовим 2015-им. Мова йде про причепи, запасні деталі та продукцію ливарного виробництва. Але на 2017-ий підприємство ставить не менш серйозні цілі – збільшувати виробництва саме автомобілів. Уже зараз АвтоКрАЗ має замовлення на 1200 одиниць техніки.