Незабаром після Нового року, у гостей місцевої мешканки шахраї викрали номерні знаки. У відповідь жінка розробила схему боротьби зі зловмисниками, пише autonews.com.

Як повідомила львів’янка, в ніч з 2 на січня у її гостей з Польщі викрали номерні знаки. Крадій залишив номер телефону, по якому пізніше повідомив, що за повернення знаків слід переказати 400 гривень.

Кмітлива пані сторгувалась до 250 гривень і все ж переказала кошти, оскільки гості з-за кордону поспішали додому. Після переказу, злодії вказали, де зназодяться номерні знаки — під балконом, у снігу. Тож насамперед жінка радить у такому випадку пошукати пропажу біля дому.

«Після цього я одразу подзвонила до оператора!!! (466, рекомендую всім так робити) і оформила скаргу на шахрайство (так і потрібно оператору казати), пояснила ситуацію, повідомила номер куди переказала гроші, час, суму і сказала що для підтвердження маю електронний чек. Дуже втішило, що номер одразу заблокували (за що дуже дякую Київстару), злодій подзвонив до мами і почав виясняти чому йому заблокували номер, що там було 1500 грн і т.д.”, — розповіла львів’янка.

Також жінка подзвонила на гарячу лінію банку з якого переказувала кошти, описала ситуацію і дізналась, що гроші повернути можна: для цього слід поїхати в банка, з паспортом та ІПН, писати заяву. Гроші можна повернути поки їх не використали, або хоча б залишок. (У цьому випадку гроші були переказані на інший номер).

Через 3-4 години жінка зателефонувала від подруги на номер, куди переказали кошти, представилась працівником «Метро” та розповіла про «розіграш”, у якому з цього номера виграли приз. Зроблено це було, щоб довідатись особисту інформацію про людей, яким дзвонили, чого наша героїня успішно досягла: завдяки інтернету, вдалось дізнатись дату народження і прописку, сторінку в соцмережах.

Опісля львів’янка передзвонила до злодія з вимогою повернути гроші, на що почула сміх.

«Сміявся він до моменту, поки я не сказала ПІБ дружини, дату народження і що піду напишу заяву в поліцію. Почула багато матюків в свою сторону, погроз, що я не з тими зв’язалась і т.д.”, — зазначила потерпіла.

Потім злочинець знову телефонував, казав розблокувати його номер і що жінка «поступає нечесно”. Кошти він так і не повернув, за справу взявся старший опер Шевченківського ВП.