Водіям дозволять рухатися на червоний сигнал світлофораЯкщо у водія виникають сумніви в коректності роботи світлофора, він може проїхати на червоне світло!

З березня 2017 року водіям в американському штаті Огайо дозволять проїжджати перехрестя на заборонний сигнал світлофора.

У США багато світлофорів використовують датчики для розпізнавання транспортних засобів. Проте вночі або в погану погоду система може дати збій. Крім того, періодично виникають проблеми з мотоциклами і легковими автомобілями, які датчики не помічають. Для того щоб водії не стояли на світлофорі даремно, введено нове правило.

Якщо у водія виникають сумніви в коректності роботи світлофора, він може проїхати на червоне світло. Попередньо він повинен зупинитися перед стоп-лінією і переконатися, що не створить аварійну ситуацію.

У разі ДТП проїзд на червоний сигнал світлофора автоматично зробить цього водія винуватцем аварії. На думку влади штату Огайо, таке рішення повинно застерегти автомобілістів від необдуманого порушення ПДР.