5 корисних порад для водіїв взимкуЗима – особливий період для автомобілістів, який супроводжується підвищеною аварійністю на дорогах від «дня жестянщика” і аж до настання стабільної теплої погоди.

1. ПІДГОТОВКА ДО ВИЇЗДУ
Перед поїздкою повністю очищайте автомобіль від снігу і льоду не обмежуючись вікнами, адже під час руху сніг який залишився на капоті, багажнику та даху може потрапити на вітрове скло вашого авто, або авто, яке їде позаду вас, пише cgm.

2. ВИДИМІСТЬ НА ДОРОЗІ
Під час руху взимку рекомендуємо зробити себе «видимим” на дорозі і користуватися ближнім світлом фар не залежно від погоди і часу доби. При зупинці в погано освітлених місцях, або в умовах поганої видимості, користуйтеся «аварійкою” і габаритниим вогнями.

3. ШВИДКІСТЬ
Взимку слід не тільки дотримуватися швидкісного режиму прописаного в ПДР, але і враховувати похибку на погоду (завірюха, ожеледь, «каша”, сухий асфальт). Не завжди дозволена ПДР швидкість відповідає реальній безпечний швидкості, що і призводить до ДТП. У будь-якому випадку, необхідно знизити швидкість і адаптуватися до зимового стилю водіння, це зведе ризики до мінімуму.

4. ГАЛЬМУВАННЯ
Різке гальмування на слизькій дорозі теж може привести до плачевних наслідків. Варто гальмувати коротким, переривчастим, плавним натисканням на педаль гальма, а при необхідності підключати гальмування двигуном, поступово переходячи на нижчу передачу.

5. МАНЕВРУВАННЯ
Взимку слід уникати різких маневрів і заздалегідь готуватися до наступного маневру. Не варто бути «шахістом” і перебудовуватися з одного ряду в інший, адже під час різких маневрів вас може занести, а в умовах міста це створить небезпеку не тільки для вас, а й для оточуючих. До повороту потрібно готуватися заздалегідь.

Варто уникати різких рухів кермом, які ви собі дозволяєте при об’їзді ям на сухому асфальті, адже в умовах слизької дороги це призведе до заносу.