Яке паливо найдешевше?У зв’язку з істотним подорожчанням цін на бензин, багато власників автомобілів вдаються до різних методів з метою економії своїх коштів. Найпоширенішими є такі методи, як використання більш дешевих заправних станцій, збільшення накату за рахунок збільшення тиску в шинах, робота двигуна переважно на низьких оборотах або ж обмеження кількості поїздок, загалом, способів існує безліч. Для більш наочної економії рекомендуємо відмовитися від бензину і перейти на альтернативні джерела палива, про які й піде мова в цій статті.

Використання газу або ГБО

Останнім часом встановлення газобалонного обладнання стає все більш популярним. Це пояснюється його вдвічі меншою вартістю, і навіть незважаючи на те, що споживання газу для двигуна потрібна на 1-2 літра більше на 100 км, на відміну від бензину. Варто відзначити, що покупка і установка газового обладнання знижує витрати на 40 відсотків, порівняно з бензином. До недоліків слід віднести зменшення об’єму багажника, у зв’язку з встановленим газобалонним обладнанням, і зменшення ресурсу роботи двигуна на 10-15%. До того ж, за установку ГБО доведеться заплатити. Головне при встановлені ГБО звернутися до спеціалістів – astar.ua

Дизельне паливо

Багато впадуть у подив, адже сьогодні дизель коштує практично стільки ж, скільки і 95 або 92 бензин. Насправді секрет дещо в іншому. За даними статистики видно, що при використанні бензинових двигунів в міських умовах, їх витрата складає в середньому 10-12 літрів, а у випадку з дизельним аналогом, витрата складає 6-7 літрів. Завдяки економічній витраті, дизель є більш дешевим паливом, незважаючи на те, що ціна його практично така ж.

Однак у дизельних двигунів також є свої недоліки:

при мінусовій температурі двигун буде складніше запустити, у зв’язку із замерзанням палива;
у зв’язку з низькою якістю палива на наших заправках, ресурс двигуна буде нижче;
дизельні двигуни, в порівнянні з бензиновими аналогами, менш динамічні.
Електричний привід
Даний варіант є найменш поширеним і являє собою автомобіль з компонуванням бензинового і електричного двигуна, так званий гібрид. Машина на електричному двигуні є найдешевшим варіантом з усіх перерахованих. Собівартість в порівнянні з бензиновим двигуном знижується на 70%! Однак через малу поширеність ремонт та обслуговування таких автомобілів поки коштує недешево.