У вас вкрали номерні знаки: що робити?Власники автомобілів в Україні щомісяця з різних причин втрачають кілька сотень державних номерних знаків. Вони можуть загубитись під час руху, відлетіти від швидкості, від пошкодження або ж їх крадуть.

Щоб вирішити цю проблему, є 2 варіанти дій. Можна виготовити дублікат або звернутися в поліцію, написати заяву і зробити нові номерні знаки.

«Якщо власник виявив, що у нього немає одного номерного знака, переднього або заднього, швидше за все, він його втратив. У цьому випадку немає потреби зв’язуватися з поліцією, а просто поїхати в майстерню і зробити дублікат. Якщо виявили пропажу і переднього і заднього знака – це вже крадіжка. Швидше за все, ці знаки вкрали, щоб використовувати для автомобілів-двійників. Це абсолютно однакові авто однієї марки, кольору, моделі, номеру, нелегально ввезені на територію України. На такі авто вішають номерні знаки такого ж авто зареєстрованого у нас, щоб «узаконити”. За різними оцінками, кількість двійників у нас на сьогодні доходить до 300 тисяч. У такому випадку, щоб убезпечити себе, і не отримувати штрафи за двійника, потрібно йти в поліцію, писати заяву і міняти знаки”, – розповідає gazeta.ua експерт з автоправа Володимир Караваєв.

Експерт наголошує, що зловмисники часто крадуть номери, щоб потім повернути їх хазяїну за винагороду.