Скоро дебютує патрульний бронеавтомобіль «Чорний ворон»На виставці озброєння IDEX 2017 відбудеться прем’єра високо захищеного автомобіля Raven з модульним корпусом з композитної броні, пише autocentre.ua.

На міжнародній виставці озброєння IDEX 2017 Абу-Дабі 19 – 23 лютого буде представлений високо захищений автомобіль Raven («Чорний ворон»). Це концептуальна машина, розроблена компаніями AMTANK Armor, філією AT & F, і його технологічним партнером Composhield A/S.

«Чорний ворон» являє собою своєрідний кіт-комплект з композитної, багатошарової броні (технологія Ceramic Polymer). Виходячи з побажань замовника, бронекорпус може бути підігнаний під найрізноманітніше автомобільне шасі. Це Toyota Land Criuser, Mercedes Sprinter 4 x 4, а також пікапи Ford F-350 або F-550.

Замовник безпосередньо бере участь в проектуванні, вибираючи платформу, рівень балістичний і протимінної захисту, конфігурацію сидінь і багато іншого. Легка, але надміцна «бронесорочка» не вимагає доопрацювання двигуна, трансмісії або підвіски автомобіля. Все це значно здешевлює готовий продукт.

Бронеавтомобіль «Чорний ворон» може мати найвищий клас захисту як для машин такого типорозміру – Рівень 4 по STANAG 4569. Це робить його унікальним у своєму класі.