Популярний корейський хетчбек стане кросоверомПопулярний серед вітчизняних автомобілістів представник компакт-класу — хетчбек Kia Rio отримав крос-версію, яка в другому поколінні поповнить модельний ряд на китайському ринку. Початок продажів новинки заплановано на другий квартал нинішнього року.

Варто відзначити, що корейський виробник на сьогоднішній день пропонує на різних ринках під одним ім’ям чимало варіантів одного і того ж автомобіля, що відразу дає грунт для міркувань з приводу того, який саме автомобіль буде уготований вітчизняним покупцям. Разом з тим, вихід нового Rio на наш ринок, найімовірніше, буде відкладено до тих пір, поки покупці не розсмакують нове покоління соплатформенного Hyundai Accent. Не дивно, що популярний автомобіль, власники якого поряд з фірмовим сервісом можуть замовити і Львів евакуатор, що втім більш актуально для машин у віці.

Популярний корейський хетчбек стане кросовером

 

Очевидно, що першою зелене світло отримає продукція власне Hyundai, і лише пізніше покупці зможуть придбати аналог від прийомної доньки Kia.
Що стосується китайського ринку, то тут продукцію Hyundai і Kia просувають два незалежних виробника — BAIC та Dongfeng, між якими існує серйозна конкуренція. З цієї причини, аналоги вітчизняних Accent і Rio, які в Китаї відомі як Verna і К2, були представлені після поновлення вже в минулому році. Однак крос-версією поки встиг обзавестися лише Kia K2. З іншого боку, популярність всіляких кросоверів напевно змусить Hyundai вдатися до симетричного відповіді.
Розміри компактного кросовера на базі Kia K2 4240 складуть мм в довжину, 1750 мм — в ширину, а також 1505 мм у висоту. Традиційно для представників подібного класу автомобіль отримав пластикові накладки нижньої частини кузова і колісних арок, під бамперами з’явилися сріблясті вставки, а на даху змонтовані рейлінги. Трохи зріс і дорожній просвіт, проте розраховувати на повний привід не варто.
Силові агрегати автомобіля, найімовірніше, будуть аналогічні хетчбеку, і представлені двигунами об’ємом 1,4 і 1,6 літра, що розвивають 100 і 123 к.с. потужності.