Нардеп: коли мають бути нові правила розмитнення автоНародний депутат Володимир Парасюк повідомив, що законопроект № 5567, який передбачає пом’якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами, Рада має ухвалити приблизно до середини квітня.

Про це народний депутат повідомив у вівторок у розмові з кореспондентом Укрінформу.

«Цей законопроект мають ухвалити до двох місяців часу від початку нової сесії (7 лютого розпочалася шоста сесія ВР – ред.). Нардепи з різних фракцій підтримують цей проект закону, оскільки більше ста з них є його авторами. Документ має пройти певну процедуру, як і всі законопроекти. Ми будемо тиснути, щоб його ухвалили”, – сказав Парасюк.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня зранку в’їзди до Києва на Броварській, Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах частково заблокували активісти з вимогою ухвалити зміни до Митного кодексу, що передбачають пом’якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами. Також активісти від ГО «АвтоЄвроСила” мітингували під будівлею Кабміну.

У пояснювальній записці до законопроекту № 5567 зазначається, що з року в рік набувають поширення факти порушення громадянами вимог митного законодавства в частині зобов’язань про транзит та зворотне вивезення транспортних засобів особистого користування. «Зняття соціальної напруги, що викликана відсутністю можливості легалізації в Україні значної кількості раніше ввезених транспортних засобів, потребує внесення змін до статті 380 Митного кодексу України в частині запровадження умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами таких транспортних засобів і встановлення справедливої плати за їх тимчасове ввезення”, – йдеться у документі.

Одночасно із цим пропонується посилити контроль за транзитним переміщенням таких транспортних засобів шляхом внесення змін до статті 381 Митного кодексу України щодо поновлення декларування цих операцій.