Українським водіям показали нову автомобільну аферуПри покупці машини з США українці можуть легко стати жертвою обману американських шахраїв.

Про це повідомляється у сюжеті телепрограми «Джедаї”.

За словами експерта, щоб не стати жертвою афери, слід звертати увагу на кілька моментів при купівлі авто. Якщо документ на авто виданий в одному штаті, а продаж машини відбувається в іншому – це є тривожним дзвіночком. Також варто почекати з покупкою, якщо на сайті вказані основні ушкодження, а на фотографії вони відсутні.

Фахівці попереджають, що якщо на фото немає зазначених у резюме авто ушкоджень – це може бути «лялькою”, яка має привернути довірливих покупців. Шахрай міг придбати на аукціоні розбиту машину, трохи поліпшити її зовнішній вигляд і вже перепродувати дорожче.

Дефекти і проблеми можуть розкритися прямо під час їзди, що може стати причиною аварії. Крім того, необхідно ретельно перевіряти документацію до авто. Аферисти можуть зіграти на неуважності і замість продати авто набір автозапчастин своїй жертві.

Крім того, на українцях можуть спробувати нажитися українські компанії, які займаються доставкою машини. Експерти попереджають, що всі переводи перераховуються в електронному вигляді прямо в США, а якщо у людини вимагають готівку або з’являються якісь «непередбачені витрати” – це привід перевірити компанію-перевізника.