Міністерство оборони України розпочало державні випробування багатоцільового тактичного броньованого автомобіля “Барс-8” виробництва корпорації “Богдан”.

За результатами випробувань планується прийняти рішення щодо можливості закупівлі цієї техніки, пише ukrmilitary.com

Протягом щонайменше трьох місяців проводитимуться ходові випробування маршем 10 тис. км в різних умовах дорожнього покриття, переважно по пересічній місцевості.

Оцінюватиметься параметри прохідності автомобіля; перевірятимуться балістичні та протимінні показники броньованого авто, перевірка роботи основного та допоміжного обладнання, їх робота в нестандартних та наближених до бойових умовах експлуатації.

Тактичний броньований автомобіль “Барс-8” має енергоємне шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 та 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins. Броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2, системи забезпечення життєдіяльності екіпажу.

Також має пускові системи димових гранат, засоби зв’язку та навігації, прилади нічного та денного спостереження. Систему регулювання тиску в шинах та RunFlat, систему пожежогасіння моторного відділення, засоби маскування, протиосколковий підбій корпусу, автономну кліматичну систему.