Знаки мають пріоритет над новими правилами проїзду кругових перехресть. Так відповіли у відділі безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльність ГУНП в г Києві на запит профільних ЗМІ.

«Зараз необхідно рухатися відповідно до встановлених знаків, поки організація дорожнього руху не буде приведена до норм нововведень до Правил дорожнього руху. Тепер зміни повинні внести ще до постанови Кабінету Міністрів України. А це приблизно місяць».

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала за зміни правил проїзду перехресть з круговим рухом в Україні, завдяки чому на всіх кругових перехрестях було встановлено правило пріоритету тих транспортних засобів, що рухаються по колу.

Зміни внесли певний хаос і паніку в ряди автомобілістів, тому як з одного боку, закони, прийняті в стінах Верховної Ради, мають пріоритет над документами з Кабміну, а ПДР якраз затверджені урядовою постановою. А з іншого боку, ніхто не відміняв знаків пріоритету, які можуть бути встановлені перед перехрестями з круговим рухом.

autonews.com.ua