Новинка буде офіційно представлена ​​на 8-й Міжнародній виставці озброєння і військової техніки MILEX-2017, яка пройде в Мінську 20-22 травня

Бронеавтомобіль «Кайман» створений фахівцями ВАТ «140-й ремонтний завод» (Борисов). Як повідомило агентство БЕЛТА, новинка без поломок і серйозних зауважень пройшла заводські і державні випробування і найближчим часом буде прийнята на озброєння білоруської армії. Така машина може використовуватися при проведенні розвідувальних, диверсійних, миротворчих і міліцейських операцій, а також для патрулювання та супроводження колон.

Повна маса машини сягає семи тонн. Максимальна швидкість на шосе – 110 км/год. Крім того, «Кайман» оснащується водохідним рушієм власної розробки, який дозволяє розвивати на плаву швидкість до 8 км/год.

«Кайман» почасти нагадує БРДМ-2, але виробник запевняє, що мобільний броньований транспортний засіб – абсолютно нова і самостійна розробка Борисівського заводу: броньовик отримав посилене протимінне частково V-подібне днище і загальне бронювання, що відповідає класу захисту Бр4 (по ГОСТ Р 50963), а в лобовій проекції броня має клас захисту Бр5, що перевищує клас захисту бронетранспортера БТР-80.

З боків корпусу влаштовані люки для десантування екіпажу. На даху машини встановлений поворотний «погон» під установку бойового модуля. Залежно від виконуваних завдань «Кайман» може комплектуватися різними варіантами озброєння:
кулеметним модулем ПКМС калібру 7,62 мм;
великокаліберним кулеметним модулем «Утес» калібру 12,7 мм;
станковим автоматичним 30 мм гранатометом АГ-17А / АГ-30;
бойовим модулем АДКНВК (Автоматизований дистанційно керований наглядово-вогневий комплекс).

Новий бронеавтомобіль на 90% складається з вузлів і агрегатів серійної колісної техніки військового призначення та комплектуючих білоруського виробництва. На машині встановлені незалежна торсіонна підвіска, мости і колісні редуктори від БТР-60, 170-сильний дизельний двигун Д-245 Мінського моторного заводу і посилена механічна 5-ступінчаста коробка передач.

Як повідомляє ABW, всередині «Кайман» скомпонований з трьох відсіків: в передньому знаходиться відділення управління – тут розташовуються водій і командир; середній відсік займає бойове відділення для чотирьох членів екіпажу; в кормі розміщені двигун і агрегати трансмісії.