На білорусько-китайському підприємстві «Зумліон-МАЗ» виготовлений перший автокран, який став провісником нового модельного ряду спецтехніки, запланованої для випуску на новому СП, пише autocentre.ua.

Перший автокран СП «Зумліон-МАЗ» виїхав з цеху підприємства в Могильові 17 травня. Кранова установка на мінському шасі 6х4 розрахована на 25 тон вантажу і має телескопічну стрілу, яка висувається на 41 м (рівень 12-го поверху). Автокран може працювати навіть за екстремальної температури повітря – від мінус 40 до плюс 40 градусів.

Автокран відповідає нормам ЄС, і покликаний помітно потіснити зарубіжних аналогів – як нових, так і старих, зазначив директор ТОВ «Зумліон-МАЗ Юрій Пивоваров. Нагадаємо, що перший дебют білорусько-китайського автокрана (на 60 т вантажу) відбувся на виставці BAUMA в Мюнхені, а минулого літа машину засвітили на міжнародній виставці “Агро 2016” в Києві.

Вже до кінця 2017 року на спільному підприємстві розроблять цілий модельний ряд автокранової техніки – до 8 моделей. У планах також освоїти випуск бетононасосів і різної комунальної техніки.