Схоже, влада всерйоз взялася вирішити проблему нерозмитнених авто на іноземних номерах. Причому, розібратися з ними планують дуже швидко, пише topgir.com.ua.

Нещодавно президент Петро Порошенко заявив, що збирається ліквідувати схеми ввезення авто з іноземною реєстрацією. За словами глави держави, «підмазувати» ніхто не буде.

Свої слова він підкріпив діями – видав указ «Про заходи, пов’язані з впровадженням Європейським союзом безвізового режиму для громадян України». Окремі його пункти присвячені нерозмитненим автомобілям.

Глава держави вимагає в найкоротші терміни (до вступу в силу безвіза з ЄС) врегулювати ситуацію навколо «пересічників» і прийняти зміни до законодавства, що регулює тимчасове ввезення і транзит.

Втім, є й альтернативний шлях вирішення проблеми – не батогом, а пряником. Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко заявив, що вже в червні до Верховної Ради буде подано законопроект про повне скасування мита та акцизу на імпорт як вживаних авто, так і нових машин.