Останнім часом Skoda переживає підйом за рахунок виведення на ринок нового кроссовера Kodiaq, до якого незабаром приєднається Karoq. Але, на жаль, концентрація виробника на сегменті SUV здійснюється за рахунок інших моделей, пише motormania.com.ua.

В інтерв’ю Motoring головний менеджер Skoda з міжнародних продажів Петер Солк повідомив: з огляду на те, що компанія взяла курс на популярний нині ринок позашляховиків, вона буде змушена відмовитися від компакта Skoda Citigo нового покоління. З іншого боку, малолітражку «поховають» в зв’язку з падінням попиту на авто такого класу. Втім, якщо вірити раніше опублікованою інформацією, Citigo не зникне повністю, а перетвориться в електромобіль.

«Якщо ми побачимо, що деякі сегменти опустилися, ми зосередимося на інших моделях». Сегмент Citigo весь час звужується, тому її випуск буде припинений», – заявив Солк.

Таким чином, модельний ряд бренду буде адаптований відповідно до поточного попиту і поповниться ще кількома кроссоверами. Крім того, компанія виношує ідею створення пікапа Skoda на базі Volkswagen Amarok, оскільки «вантажівки» теж користуються хорошим попитом.

«Ми розглядаємо глобальні сегменти і вивчаємо їх розвиток. Тому ми повинні оцінити, де Skoda глобально принесе найбільшу віддачу від інвестицій. Те, що ми розглядаємо як найбільшу можливість – це ще більше зосередитися на позашляховиках», – підкреслив топ-менеджер.