На даний момент Україна і Чехія ведуть діалог з приводу будівництва підприємства, пише autocentre.ua

Україна і Чеська республіка ведуть переговори щодо будівництва в нашій країні нового заводу Skoda. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванка Климпуш-Цинцадзе під час пленарного засідання Українсько-Чеської міжурядової комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

За словами Іванки Климпуш-Цинцадзе, сторони ведуть конструктивний діалог з приводу спільного випуску автомобілів Шкода на українській території. Крім того, вже ратифікований договір про науково-технічне співробітництво між країнами.

Нагадаємо, інформація про новий завод Skoda в Україні вперше прозвучала на зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з главою правління чеської компанії Бернгардом Майєром. Володимир Гройсман пообіцяв потенційним інвесторам сприяння Кабміну і податкові пільги.

Керівники Skoda називають Україну однією з перспективних майданчиків для будівництва нового підприємства. Остаточне рішення по новому заводу пообіцяли прийняти до липня.

Автомобілі Skoda в Україні, як відомо, виробляють з 2002 року на підприємстві «Єврокар» в Соломоново (Закарпатська область).