Тестовий виїзд в АТО здійснив новенький кровомобіль. У межах медичного волонтерського проекту “Кров, що рятує життя” на передову з Кременчука доправили чергову партію компонентів крові для порятунку поранених у зоні АТО, передає “5 канал”.

Раніше на передову поранених возили стареньким автомобілем із саморобним устаткуванням, але наприкінці минулого року він зламався.

У найкоротші терміни волонтери зібрали кошти на нове авто – за кілька місяців небайдужі українці пожертвували понад півмільйона гривень. Нову автівку обладнали морозильними камерами, які придбали у Німеччині. Відтепер кров для переливання пораненим доставлятимуть максимально швидко.

“На жаль, робота є, роботи багато. І та еритроцитарна маса, яку ми в п’ятницю ввечері привезли, в суботу ми її вже почали переливати. Це максимально наближена трансфузіологічна допомога пораненому. Це 15-20 хвилин з моменту поранення – до моменту доставки і початку переливання”, – розповідає волонтер Ростислав Зауральський.

Проект з транспортування крові для переливання пораненим на передовій діє з 2015 року. За цей час військовим перелили понад двісті літрів еритроцитарної маси і плазми крові.