Концепт Skoda Element примітний не тільки зовнішністю і електричною силовою установкою, а ще й своїми творцями, пише autocentre.ua.

Річ у тому, що над електромобілем Skoda Element працювали студенти академії чеської марки.

Незвичайний автомобіль зробили в Млада–Болеславі, взявши за основу сіті-кар Citigo. Його сконструювала група з 22–х молодих фахівців віком 17-18 років.

Перед студентами стояло традиційне завдання – зробити ідеальну машину (на їхню думку, звісно). Робота над проектом почалася восени 2016 року, а вже взимку 2017-го року «академіки» взялися за його втілення у металі.

В результаті, у хетчбека зрізали дах, демонтували двері, викинули задні сидіння і, звісно, замінили ДВЗ 82-сильною електричною силовою установкою від Volkswagen e–up! Плюс до цього, студенти надали машині зовнішність кросовера, встановивши позашляхові елементи дизайну і збільшивши кліренс. У вантажному відсіку – потужна аудіосистема, а на кришці багажника – сонячні батареї.

Виробництво Skoda Element не планується. Єдина мета проекту – дати можливість студентам академії реалізувати свої ідеї і допомогти виробнику краще зрозуміти, що потрібно молодим автовласникам.