Уперше в історії України держбюджет нашої країни отримав захищену частину доходів, кошти з якої цілеспрямовано виділятимуть на гарантування безпеки дорожнього руху.

Це передбачено законом «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», яким створено Державний дорожній фонд України. Переважно його наповнюватимуть за рахунок акцизного податку і мита з нафтопродуктів і транспортних засобів.

У свою чергу, левова частина грошей із цього джерела спрямовуватиметься на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вітчизняних автодоріг. Водночас законом також передбачено, що 5% відрахувань спрямовуватиметься саме на безпеку руху. Про це повідомив голова підкомітету безпеки дорожнього руху Верховної Ради народний депутат Ігор Діденко.

Утім, як з’ясувалося, це буде не єдине джерело фінансування заходів безпеки на наших дорогах. За словами нардепа, планується, що 50% коштів, отриманих від оплати штрафів за порушення ПДР, зафіксованих в автоматичному режимі, також спрямовуватимуть на безпеку. Іншими словами той, хто своїми протиправними діями погіршує і негативно впливає на безпеку, фінансуватиме її належне забезпечення.

Отже тепер автомобільні штрафи підуть на корисні справи.

automotoclub.info