Держагентство “Укравтодор” надало перелік доріг, на яких буде бетонне покриття.

Про це повідомив виконуючий обов’язки заступника голови “Укравтодору” Олександр Харченко, інформує Українська правда з посиланням на ЦТС.

Як повідомляється, тепер розробляють проект будівництва автодороги державного значення Р-52 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка і проект капітального ремонту автодороги Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв на ділянці зі 162-го по 190-ий кілометри.

У відомстві зазначили, що повернулися до застосування технологій цементобетонного будівництва доріг ще в 2003 році. Тоді виконали капітальний ремонт дороги М-06 Київ-Чоп (24 км).

У 2013 році після капітального ремонту дороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин у Житомирській області введено в експлуатацію 150,4 кілометрів з цементобетонним покриттям.

В цілому в Україні загальна протяжність автодоріг загального користування становить 169,6 тис. кілометрів, у тому числі 2,1 тис. кілометрів з цементобетонним покриттям.

Нагадаємо, Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.