В Українському Парламенті був зареєстрований проект Закону №6626 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліції» з окремих повноважень поліції».

Ініціаторами законопроекту виступили народні депутати Антон Геращенко, Ірина Єфремова і Людмила Денисова.

Проектом закону передбачається розширення повноважень поліції в сфері дорожнього патрулювання, тимчасового затримання та обліку транспорту.

На перший погляд, в тексті законопроекту йдеться про розширення повноважень поліції, які їй необхідні для якісного виконання правоохоронних функцій.

Автори закону впевнені, що прийняття документа стане першим кроком до формування правової визначеності в питанні держконтролю тривалого перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні, які масово використовують українські громадяни.

З тексту законопроекту стає зрозуміло, що в поліції все-таки мають намір вести облік по автомобілям іноземної реєстрації, але без перерегісраціі на українські номерні знаки, як це було на початку 2000-х. Нагадаємо, що в ті часи авто, зареєстроване в іншій країні, але в’їхати в Україну в режимі тимчасового ввезення повинно було пройти перереєстрацію і отримати номерні знаки українського зразка. Після завершення терміну перебування, українські номерні знаки здавалися назад в МРЕВ.