З 1 липня в Україні складатимуть іспити за новими екзаменаційними питаннями з Правил дорожнього руху

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього рух за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія.

Також від сьогодні перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на офіційному сайті ГСЦ МВС (hsc.gov.ua).

Тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою рандомно (випадково). Тож завчити екзаменаційний білет тепер не вийде. Тест обов’язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

З 1 липня громадяни також вперше зможуть відкрито переглядати тести та перевіряти свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС в онлайн-режимі.

Станом на червень 2017 року вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія – 201 грн.

Тож, усі працівники сервісних центрів МВС звертають увагу на те, що не потрібно звертатися до сторонніх осіб, котрі вас можуть ввести в оману чи ошукати при отриманні даної послуги.