На святі Дня міста Жодіно візитною карткою Білоруського автомобільного заводу виступав БЕЛАЗ-75440 вантажопідйомністю 32 тонни – модернізована модель самоскидів найменшої вантажопідйомності з випущених на підприємстві самоскидів.

Модернізований БЕЛАЗ-75440 відповідає міжнародним вимогам з безпеки, екології та ергономіки. Машина отримала збільшений на 150 тис. км пробігу ресурс, в порівнянні з серійними 30-тонник. У новому самоскиді значним змінам піддався направляючий апарат підвіски, рама, оперення.

Переваги кар’єрного самоскида БелАЗ-75440 наступні.
Під капотом самоскида встановлено сучасний двигун «Cummins» моделі QSХ15-С з електронною системою управління, що забезпечує оптимальну питому потужність, швидкість самоскида на підйомі, а також паливну економічність.

Для полегшення пуску двигуна в умовах низьких температур кар’єрні самоскиди обладнані передпусковим підігрівачем, який забезпечує підігрів дизельного палива і охолоджуючої рідини при запуску двигуна.

П’ятиступінчаста гідромеханічна передача з автоматичною системою управління в поєднанні з багатодисковими маслоохолоджувальними гальмами (ММОТ) забезпечують високу плавність ходу, маневреність, вибір оптимального тягово-швидкісного режиму в залежності від ступеня завантаження, характеру русі (на підйом або на спуск).

Об’єднана гідросистема, побудована на уніфікованих елементах, є конструктивно простотою і з мінімальними втратами потужності.

Це система контролю завантаження і палива, система контролю телеметрична для вимірювання тиску в шинах. А також – система відеоогляду з можливістю постійного контролю ступеня завантаження самоскида, «мертвих» зон видимості.

Конструкція самоскида добре пристосована для навантаження як екскаватором, так і фронтальним навантажувачем.

https://www.autocentre.ua/