Наступ на «традиційні» автомобілі продовжується.

Так, Німеччина заборонила експлуатацію 22 000 дизельних Porsche Cayenne через порушення норм забруднення повітря. Мінтранс країни таким чином показав, що бренд, який входить в Volkswagen Group, також втягнутий в скандал з дизельним шахрайством, передає Bloomberg, повідомляє AutoMotoClub.info.

Уряд Німеччини має докази, що продані в Європі 22 000 автомобілів Cayenne з 3,0-літровими дизельними двигунами використовують пристрій для обману тестування на викиди, сказав журналістам в Берліні міністр транспорту Олександр Добріндт в четвер на спішно скликаній прес-конференції. Він сказав, що Мінтранс відкликає сертифікацію транспортного засобу і Porsche буде нести 100% витрат на відкликання машин.

Цитата: 
Існує висока ймовірність, що кросовер Volkswagen Touareg також має аналогічне програмне забезпечення, сказав Добріндт. «Це ще не підтверджено нами, але тепер буде терміново перевірено», — сказав він. «Volkswagen співпрацює з нами і гарантує, що якщо аналогічне програмне забезпечення буде виявлено, проведе відгук транспортних засобів за відповідними процедурами».

Porsche виявила програмне забезпечення під час внутрішнього розслідування і погодилася відкликати транспортні засоби, сказала компанія.

«Ця модель автомобіля все ще знаходиться у виробництві», — сказав Добріндт. Він сказав, що уряд вводить заборону на реєстрацію транспортних засобів, які ще перебувають у продажу. Заборона буде діяти, поки не буде доступно оновлене програмне забезпечення, яке повинно бути попередньо схвалено Мінтрансом.

У Німеччині зареєстровано близько 7000 з 22 000 машин, що відкликаються. Відкликання стосується автомобілів з 3,0 л дизельними двигунами TDI V6, які були розроблені Audi (входить в Volkswagen Group). Ці двигуни були замішані в скандалі з шахрайством з викидами в США — дізельгейте.