Британський аукціонний дім Silverstone продав з молотка старий Ford Sierra по вартості нового автомобіля Porsche 911 Carrera, пише avtoblog.ua.

Вартість лота склала 150 000 доларів. Зрозуміло, Ford Sierra отримав не стандартну комплектацію, яку і зараз можна побачити на дорогах країн СНД. Йдеться про модифікацію Ford Sierra Cosworth RS500.

Останній індекс в назві вимагає пильної уваги. Він свідчить про те, що автомобіль був випущений обмеженим тиражем, а саме всього 500 примірників. Конкретний рік випуску не позначений, але з відкритих джерел відомо, що Sierra RS Cosworth виготовлялася на заводах Ford з 1986 по 1992 рік. Обмежена серія вийшла в серпні 1987 року, тобто через пару днів їй виповниться рівно тридцять років. Машина укомплектована бензиновою силовою установкою на 2,0 літра, віддачею в 225 коней і здатна розвинути швидкість до 246 км/год.

Інтер’єр салону примітний спортивними сидіннями. Зовні машину досить легко відрізнити від стандартної версії, досить звернути увагу на величезне антикрило. Конкретний хот-хетч пробіг 17,5 тис. кілометрів. Машина знаходиться в ідеальному стані, а перед виставленням на аукціон так і зовсім пройшла повне технічне обслуговування.