У Запоріжжі знайшли унікальний ВАЗ 21093 – з нереально малим пробігом Унікальний ВАЗ-21093, що простояв в запорізькому гаражі без малого 27 років, дивує своїм ідеальним станом – з практично нульовим пробігом, пише autocentre.ua.

ВАЗ-21093, випущений в 1990 році і простояв весь цей час в одному з гаражів Запоріжжя, має пробіг на одометрі всього 49 км – і це не помилка, саме сорок дев’ять. Машина до того ж красивого вишневого кольору, прямо як з легендарної пісні «Твоя вишнева дев’ятка». Унікальний автомобіль днями придбав автомобільний блогер Roma-Urraco

Виявляється, «дев’ятка» простояла 27 років в гаражі, так як її колишній власник мав службовий автомобіль, а цей беріг для кращих часів. Так автомобіль дістався онуку, який і вирішив продати машину в хороші руки. Автомобіль оснащений мотором в 1500 см куб потужністю 72 к.с. і механічною 5-ступінчастою коробкою передач.

ВАЗ-21093 з коротким крилом випускався всього два роки. Машина виглядає ніби тільки з конвеєра – навіть захисна плівка на сидіннях збереглася. Звичайно, довелося замінити фільтри, масло, ремінь ГРМ і акумулятор.

Новий покупець вишневої «дев’ятки» просто пошкодував їхати на ній із Запоріжжя до Києва, адже це справжній колекційний екземпляр. Тому раритетний ВАЗ-21093 транспортували на евакуаторі. За скільки «вишнева дев’ятка» була продана, власник не розголошує.