У Міністерстві оборони оприлюднили спільне число нових санітарних автомобілів, які прийдуть на зміну застарілим УАЗ «буханка» до кінця 2017 року.

Поставки нових санітарних автомобілів «Богдан-2251» в Збройні сили України почалися ще навесні 2017 року. Спершу була партія з 10 машин, потім пішла друга. І ось спікер Міноборони з питань АТО Максим Праута заявив, що до кінця року армія отримає 130 санітарних автомобілів «Богдан», передає «Інтерфакс Україна».

Нагадаємо, що нові санітарні автомобілі «Богдан-2251» випускаються на одному із заводів корпорації «Богдан». В основі машини лежить повнопривідне шасі позашляховика Great Wall Wingle 5 і оснащується турбодизелем d 2,0л, що розвиває 143 к.с. і 305 Нм.

З особливостей конструкції варто відзначити легкий алюмінієвий кузов позаду кабіни, в який поміщається четверо носилок з пораненими, або вісім чоловік на сидіннях. З додаткового медичного обладнання відзначимо систему штучної вентиляції легенів і кисневий інгалятор. Фургон-надбудова може легко демонтувати і переставлятися на інше шасі.