КВТ «Українська бронетехніка» представила на спеціалізованій виставці «Зброя та безпека» -2017, яка зараз проходить в Києві, медичну версію бронеавтомобіля «Варта».

Бронеавтомобіль «Варта» створений на базі МАЗ-5434, але отримав оригінальний кузов-капсулу. Його довжина становить 7280 мм, ширина — 2550 мм, висота — 3000 мм. Потужність двигуна — 270 к.с. Захист — про куль. Особливу увагу приділено протимінному захисту днища. До того ж салон обладнаний протимінними кріслами. Машина перевозить 10 осіб. Стандартне озброєння — кулемет 7,61Х39 мм або 12,7 мм.

«Варта» призначена, перш за все, для спецпідрозділів. Однак, КВТ «Українська бронетехніка» вважає, що цей бронеавтомобіль може мати кілька спеціальних версій. Однією з них буде медична версія, яку показали в Києві на виставці «Зброя та безпека».

Медична «Варта» повинна буде вивозити поранених бійців з поля бою. При цьому вони в найближчий медичний пункт повинні, звичайно, бути доставлені живими. Для цього машина комплектується різним медичним обладнанням для першої допомоги пораненим. Це свого роду військова «швидка допомога». Операцій в ній проводити не можна, зате можна зробити всі заходи для першої допомоги пораненим.

У такий медичної «Варти» прибрані зайві пасажирські крісла в салоні, щоб було зручно розмістити поранених. Протимінний і протикульовий захист залишився, що є обов’язковим для автомобілів, що знаходяться в прифронтовій зоні.

Autonews