Українців очікує радикальне зростання цін на багато товарів і продукти через серйозну інфляцію. Незважаючи на обіцянки утримати інфляцію в межах 8-10 відсотків, зараз вона становить вже 10,2%, і це ще не межа. Про це повідомляє Твоя МАШИНА.

Знецінення гривні може відбитися і на ціні палива. Незважаючи на те, що за останні тижні вартість скрапленого газу та бензину й так відчутно зросла, українців попереджають про черговий стрибок цін.

За словами експерта Валентина Землянського, трейдери мають право встановлювати ту ціну, яку вони вважають обґрунтованою. Якщо гривня продовжить послаблювати позиції, то і ціна зростатиме.

Нагадаємо, літр звичайного бензину категорії А-95 у середньому по Україні сьогодні, 11 жовтня, коштує 26,39 грн, за літр дизельного палива водіям у середньому доведеться віддати 23,92 грн, автогаз в середньому продають по 13,21 грн за літр.

Дослідження CarDiagram показало, що найдорожчий бензин в Європі – в скандинавських країнах. Зокрема, в Норвегії, Ісландії, Данії і Швеції. Тут літр «96-го» водіям обійдеться в 1,36 – 1,72 євро за літр.