В Україні може з’явитися автобан Львів-Будапешт. Про будівництво нового шляху заявили в  «Укравтодорі». Про це повідомляє Автоцентр.

Як сказано на сайті Державного агентства автомобільних доріг України, автобан Львів-Будапешт стане основною артерією для експорту українських товарів до країн Східної та Південної Європи і транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики в країни Східної і Південної Європи.

В рамках реалізації цього проекту «Укравтодор» спільно з Всесвітнім банком розпочали підготовку pre-feasibility study проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів-Мукачево.

Зараз дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд по ній займає близько 3,5 годин. Новий автобан скоротить час у дорозі до 2 годин. Нова автомагістраль з’єднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Ніредьгаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

У перспективі новий автобан Львів-Мукачево можуть з’єднати зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв’язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії та Німеччини.