Якщо ігнорувати наявність води в бензобаку, а якась її кількість там є завжди, в один прекрасний момент може замерзнути паливна система автомобіля. Як запобігти цій проблемі?

Вода часто потрапляє в паливний бак – разом з повітрям при заправці, наприклад. Як правило, багато води накопичується у баку в міжсезоння, в дощову погоду з періодичними перепадами температури. Підсумком може стати поява шару води на дні паливного бака, передає Твоя МАШИНА.

Оскільки паливний насос втягує бензин або дизпаливо майже із самого дна, то потрапляння води в його магістраль стає більш імовірним. Взимку вона там цілком може замерзнути і двигун затихне. Що ж робити, щоб запобігти можливій проблемі? Оскільки вода не змішується з бензином і дизпаливом, її потрібно якось змусити це зробити. Після цього вона потрапить у двигун і покине його через вихлопну систему.

Здається все просто –  потрібно побігти в магазин і купити яку-небудь чудодійну «автохімію», що ефективно бореться з водою у паливній системі. На практиці ж з’ясовується, що більшість таких засобів малоефективні.

Якщо в баку хлюпається чимало води, то оптимальним і бюджетним рішенням буде додати туди спирту, наприклад 95-відсоткового медичного. Його, за бажання, можна купити за ціною 50-70 грн за літр.

Експерти стверджують, що для гарантованого видалення 0,5 літра води з бака потрібно близько 1,5 літра медичного спирту. Тому напередодні зими, якщо ви підозрюєте що у паливній системі вашого авто може бути H2O, дуже корисно влити у бак 1-2 літри етилового спирту і відразу ж заправити 15-20 літрів пального (хоча б півбака).

Подібні концентрації спирту в паливі абсолютно нешкідливі для двигуна, а тому подібну операцію можна повторити неодноразово.