Законопроект від Кабміну номер № 7286 від 14 листопада, анонсованого міністром МВС А. Аваковим, має на увазі собою поліпшення жахливого стану аварійності на дорогах України. Так, в нього внесені норми, що дозволять правоохоронцям приховано стежити за водіями.

Законопроект, який був поданий до Верховної Ради, не тільки збільшує штрафи, а й зменшує безкарну межу перевищення швидкості з 20-ти до 10 км на годину.

Також він вносить правки в закон про нацполіції, що розширюють права поліцейських і зменшують – водіїв. Тепер поліцейські зможуть використовувати технічні прилади і засоби, які мають функції виявлення радіаційних, хімічних, ядерних і біологічних загроз, фото- і кінозйомку, відеозапис.

Так, після прийняття цього законопроекту і набрання ним чинності, поліція зможе встановлювати в свої машини без розпізнавальних знаків відеокамери, які фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху і вимірювати швидкість авто в потоці. Такі методи контролю часто застосовуються в європейських і американських країнах.

Така норма також говорить про підготовку влади до впровадження в країні автоматичної фіксації порушень ПДР.