Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив необхідність зупиняти автомобілі на іноземних номерах у країні, яка воює. Про це він заявив в ефірі на одному з телеканалів, передає прес-служба міністерства.

Як міністр внутрішніх справ я повинен гарантувати функцію безпеки, тому я і кажу, що більший контроль дасть більшу безпеку, але разом із вами я виступаю за те, щоб права не порушували, – наголосив Аваков, передає MMR з посиланням на mi100.info.

За його словами, питання автомобілів з іноземною реєстрацією потребує негайного врегулювання. Він вважає, що вирішувати це питання треба не в бік жорсткої фіскальної ситуації, але і не в бік “завозьте весь мотлох, який є”.

Коли фіскали тиснуть з одного боку, а громадськість тиснуть з іншого боку, тоді ми знайдемо баланс. А просто один одного знищувати ‑ це неправильно, – наголосив очільник МВС.

Аваков також повідомив, що коли автомобіль в’їжджає в країну тимчасово, то не реєструється в базі даних.

Якщо ти іноземець і заїхав у країну, проїжджаючи з Магадана в Лондон і їдеш всього шість годин, то тебе не реєструють в постійній базі. Ти просто транзитний. А якщо ти робиш вигляд, що ти їдеш, умовно, з Магадана в Кострому через Україну і знаходишся тут шість або вісім місяців, а потім приїжджаєш і блокуєш дороги перед Радою. Як забезпечити цей процес ‑ це питання фіскальної служби, яка повинна запропонувати відповідні механізми, – зазначив міністр.