У столиці заборонили паркуватися на 70 вулицях. Вже офіційно. Столичні депутати вважають, що таким чином можна боротися із заторами.

Залишати автомобіль не можна на Хрещатику, Михайлівській та Львівській площах, вулиці Басейній, Інститутській, Лютеранській. Однак це не тільки центральні вулиці. Зась буде машинам на Дарницькій площі, Кільцевій дорозі, Чоколівському бульварі.

Дорожники тут нанесуть спеціальну розмітку та встановлять знаки. А поліцейські особливо прискіпливо стежитимуть за правилами паркування та виписуватимуть водіям штрафи по 255 грн.

Автомобілі поки не евакуйовуватимуть, адже досі не ухвалено відповідного закону. У Київраді кажуть, що це лише перший крок до кардинальних змін у столиці.

Утім, паркінги у місті є, але водії просто не хочуть платити. Міська влада сподівається, штрафи за порушення паркувань змусять людей не їхати до центру Києва.

Міська влада вказує на досвід Європи, там мешканці передмість залишають свої машини на околицях, на перехоплюючих паркінгах і далі використовують громадський транспорт.