Агентство із захисту природи ЕРА проаналізувало дані про середню витрату пального автомобілів й склало рейтинг найбільш неекономних автівок.

Середня витрата пального автомобілів бренду Toyota – 9,3 літра на сотню. Такі дані можуть когось здивувати, адже з їх же конвеєра сходять і такі економічні моделі, як Prius, витрата якого в середньому 3,2-3,8 літра.

Однак проблема криється у величезній кількості позашляховиків, які, незважаючи на свою ненажерливість, дуже популярні у світі.

З кожним роком автомобілі Mercedes-Benz стають все більш економічними і зараз середній показник витрати знаходиться в межах 10 літрів на сотню. Але навіть з такими показниками автомобілі компанії на цілий літр поступаються у витраті своєму конкуренту BMW.

Головна причина таких великих витрат – часта установка на популярних моделях системи турбонаддування.

Ford і Lincoln теж часто встановлює на свої авто турбонаддування, щоб поліпшити еко-показники своїх машин. Зі своїми середніми показниками витрати – 10,2 літра на сотню – Ford знаходиться на третьому рядку рейтингу.

GM (Buick, Cadillac, Chevrolet і GMC) відноситься до числа тих компаній, чиї автомобілі останнім часом стали більш ненажерливими. Причини таких змін аналогічні тим, що і у Toyota. Всі технічні показники залишилися тими ж, що і були, але при цьому збільшився випуск пікапів з “великим апетитом”.

Ну а FCA (Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep і Ram) зайняла місце лідера в рейтингу “ненажерливих” авто. Середня витрата пального машин бренду становить 10,8 літра на сотню.

Нагадаємо, згідно інфляційного прогнозу НБУ на поточний рік, ціни на бензин зростуть на 10,8 відсотків. Разом з тим, в 2019 році, паливо подорожчає ще на 5-5,5 відсотків.

Додамо, що тридцять п’ять народних депутатів від різних фракцій зареєстрували законопроект, який передбачає примусове додавання біопалива до бензину, але не передбачає акцизних пільг. І вже з наступного року на українських АЗС, які реалізують нафтопродукти, вміст біодобавок може бути не меншим, аніж 3,4%.

Джерело: narodna-pravda.ua