Шоу-кар Vision X став першою Skoda з повним приводом без карданного валу (маючи на увазі системи з ДВС, чисто електричний концепт Vision E не береться до уваги).

Компакт отримав біпаливний (бензин і метан) ДВС 1.5 TSI G-TEC (130 к.с., 200 Н • м), оснащений стартером-генератором з ремінним приводом BSG. Мотор харчується з двох балонів зі стисненим природним газом (встановлено під задніми сидіннями і в задньому звисі), а при необхідності і з бензобака. Цей агрегат відповідає за привід передньої осі. На задній осі змонтований автономний електромотор, який отримує енергію від пари літієво-іонних батарей. Вони ж запасають електрику при рекуперації на гальмуванні. Розгін з місця до сотні у концепту займає 9,3 с, а максималка дорівнює 200 км/год.

Основною рушійною силою даного гібрида вважається все ж ДВС, причому працює на метані (невеликий бензобак є резервом). При буксуванні передньої осі або при інтенсивному розгоні автоматично підключається задній електромотор. Він, до речі, з урахуванням редуктора, видає на колеса тягу до 1000 Н • м. Також передбачена можливість рухатися тільки на задньому електромоторі, нехай це не головний режим. Проте без допомоги ДВС на цій Skoda можна проїхати до двох кілометрів. Загальний запас ходу, з урахуванням бензину, становить 650 км. А завдяки «блакитному паливу» і гібридному приводу викиди вуглекислого газу у Vision X складають всього 89 г/км.

Довжина кросовера дорівнює 4255 мм, ширина — 1807, висота — 1537, колісна база — 2645, обсяг багажника — 380 л, колісні диски — 20 дюймів. Цифровий кокпіт натякає на інтер’єр майбутніх Skoda. У пам’яті ключа записується положення сидіння водія, налаштування аудіо- та кліматичної систем. Ще ця машина вміє прокладати маршрут до вільних паркувальних місць, передавати себе в короткострокову оренду, коли не потрібна власнику, або нагадувати батькам, що пора забрати дитину з дитсадка. Також цей гібрид можна дистанційно передавати знайомим і друзям (для всього перерахованого є сервіси Smart Parking, HoppyGo, TwoGo і CareDriver). Фірмові вигадки, що подаються під девізом Simply Clever, в даному шоу-каре втілені у вигляді кріплень в багажнику, на яких поміщається пара електричних скейтів, пара шоломів і квадрокоптер з камерою.

Джерело: f1analytic.com