Автомобільний концерн Volkswagen Group запропонував своїм клієнтам гарантійну програму, яка передбачає зворотний викуп автомобілів з дизельними двигунами у випадку їх заборони в містах Німеччини.

«Програма безкоштовна і буде поширюватися на купівлю нового або випущеного рік тому автомобіля з дизельним двигуном, купленого у дилера Volkswagen», — йдеться в повідомленні компанії.

Volkswagen викупить автомобілі, куплені в період між 1 квітня і кінцем 2018 року, але з рядом обмежень. Програма буде доступна протягом трьох років з дати придбання автомобіля. Крім того, автовиробник буде викуповувати машини по їх поточній вартості, якщо клієнт погодитися придбати новий автомобіль у дилера, але не підпадає під можливі обмеження влади.

Раніше в березні глава мінтрансу країни Андреас Шойер заявив, що не виключає, що в Німеччині може бути введена заборона на водіння автомобілів з дизельним двигуном. При цьому ще раніше, в лютому Федеральний адміністративний суд Німеччини в Лейпцигу постановив, що влада німецьких міст має право самостійно вводити заборону на рух автомобілів з дизельними двигунами з метою захисту повітря від забруднень. Для застосування цього права немає необхідності в підтвердженні повноважень і з боку Європейського суду.

Джерело: economics.unian.ua