Kia розширить гамму на китайському ринку кросоверів моделлю Sportage, в основі якої лежить стара платформа.

Новий кросовер Kia Sportage, побудований на досить старій платформі зразка 2010 року. Машина стане сходинкою вище кросовера Kia KX3 (в Китаї під цим ім’ям продається добре знайома нашій публіці Creta), але сходинкою нижче Kia KX5 – в нас ця машина відома як Sportage. На відміну від своїх побратимів, новий кросовер отримав досить консервативний дизайн, в якому практично не простежуються сімейні риси Kia.

На відміну від екстер’єру, інтер’єр виглядає цілком сучасно: центральне місце займає 8-дюймовий дисплей, також машина може похвалитися дисплеєм замість стрілочних приладів і мінімумом кнопок на центральній панелі. За доплату можна замовити шкіряний салон, панорамний дах, камеру заднього виду, навігацію, підігрів для сидінь першого і другого ряду, а також системи автоматичного гальмування і стеження за дорожньою розміткою.

Довжина автомобіля складає 4 460 мм, ширина 1 850 мм, висота – 1 695 мм, колісна база – 2 640 мм. Якщо подивитися дані однойменного попередника, що з’явився на світ вісім років тому, габарити нового Kia Sportage змінилися незначно. Від попередника новинка успадкує безальтернативний дволітровий атмосферник потужністю 161 к.с. (199 Н ∙ м), шестиступінчасту механічну коробку передач і шестидіапазонний автомат.

А ось система повного приводу новачкові не призначена! Крутний момент передаватиметься виключно на передні колеса – кажуть, китайцям більшого не потрібно. Взагалі, машина буде продаватися тільки на китайському ринку і за його межами не з’явиться. Новий кросовер буде коштувати приблизно на $ 3 000 дешевше, ніж вищезгаданий KX5.

Джерело: mmr.net.ua