У 2018 році існує висока ймовірність банкрутства цілого ряду українських автомобільних підприємств, які не зможуть вижити у нинішніх економічних умовах. Про це заявляють в ході круглого столу «Автовиробництво в Україні: від розквіту до повного знищення. Термінові кроки для порятунку галузі», — передає autonews.ua.

Cитуація ускладнюється ще й тим, що влада не застосовує антикризових рішень, що унеможливлює будь-яке прогнозування оптимістичного сценарію для українського автопрому.

У той же час, українські автомобілебудівні підприємства мають потенціал і можливість гарантувати високий технологічний рівень держави, створювати робочі місця і наповнювати бюджети всіх рівнів.

На сьогоднішній день, світовий авторинок активно розвивається і вже відчуває брак потужностей. Глобальні індустріальні інвестори шукають об’єкти для інвестування. Тому, український автопром має ще шанс на виживання. Для цього Верховна Рада повинна прийняти пакет антикризових стимулів для вітчизняного автопрому. Зокрема, пропонується розробити та проголосувати окремий закон: «Про підтримку вітчизняного автомобілебудування шляхом створення автомобільного кластера». Але перед цим в Кабміні повинні розробити і затвердити концепцію розвитку автопрому та ряд інших рішень і документів.