Все залежить від того, який у вас автомобіль і як ви його експлуатуєте. Якщо ваша машина практично живе в болоті, то гріх її не помити після такого. А ось якщо у вас простий легковик, який їздить по звичайних дорогах – тут є варіанти…

Ви любитель чистоти

Якщо ви збираєтеся мити агрегат просто тому, що фанат чистоти, то забудьте про це! Просто так зайвий раз мити двигун абсолютно не потрібно. Так, у сучасних машин ймовірність того, що вода потрапить в мотор невисока, але подивіться під капот.

Там знаходиться неймовірна кількість проводів, датчиків, блоків управління. Як думаєте, вони люблять водичку? Якщо ви сумніваєтеся в правильній відповіді, то ми вам підкажемо: однозначно ні!

Ви готуєте машину до продажу

Другий варіант – ви продаєте авто і хочете додати їй максимально привабливий вигляд. Можете вимити кузов і салон, це дійсно корисно. А ось двигун, якщо він, звичайно, не покритий слідами оливи не варто.

Ви готуєте двигун до ремонту

Але є один випадок, коли мотор дійсно варто помити. Якщо ви збираєтеся робити масштабний ремонт, то зняти з двигуна шари бруду не завадить. Однак постарайтеся зробити це так, щоб після миття його вже не довелося запускати.

Що робити, якщо все-таки дуже хочеться чистоти

А що ж робити, якщо руки так і сверблять щоб навести під капотом красу? Якщо ви так любите, щоб ваша техніка сяяла в усіх місцях, то можете застосувати суху чистку. Пройдіться пилососом, він втягне увесь пісок і дрібне сміття на кшталт сухого листя. Потім протріть все сухою ганчіркою, а де бруд занадто в’ївся – застосуйте WD-40 або аналог.

Що помити дійсно необхідно

Але є й такі елементи в підкапотному просторі, мити які не просто можна, а й треба! Це радіатор. Але для цього їх потрібно спочатку демонтувати, а потім встановити на місце. Можна, звичайно і на машині, але простежте, щоб були закриті всі інші елементи.

Довірити процедуру краще хлопцям, які займаються обслуговуванням кондиціонерів. Не мийте його струменем води високого тиску – радіатор штука досить ніжна, можна і пошкодити.