Про хороший автомобіль мріє кожен – не знайдеться жодної людини, яка хоч раз в житті не замислювався про покупку машини. Добре досвідченим автолюбителям, які точно знають, яке авто їм потрібно і де придбати. А що робити новачкам? Який автомобіль купити: новий чи старий? Що вибрати: автомат чи механіка? Де купувати, якщо бюджет не дозволяє придбати автомобіль своєї мрії?

Авто з пробігом коштують у рази дешевше

Авторинок сьогодні переповнений пропозиціями, але дешевий автомобіль з невеликим пробігом і мінімумом пошкоджень можна купити в США. Чому?

Американці звикли міняти автомобілі кожні три-п’ять років. Як результат, американський ринок постійно поповнюється машинами у відмінному стані, оскільки, як мінімум за цей час транспорт не встигає зношуватися.

Ще одна перевага – це те, що американці більш дбайливо ставляться до автомобілів: вони регулярно проводять техогляд автомобілів, не скручують пробіг – реальний заноситься і зберігається в спеціальній базі в США.

Ціна на вживані машини в США теж приваблює. Купити авто в Америці на аукціоні можна в середньому на 20-40% дешевше, ніж у Європі та Україні.

Аукціони

На американському ринку популярним методом продажу б/у автомобілів є аукціони. Найбільш популярні:

  • Copart;
  • IAAI (Insurance);
  • Manheim.

Copart і IAAI (Insurance) – це страхові аукціони. Часто на них потрапляють авто після ДТП, вандалізму, утоплення. Є і машини, які числилися в угоні, але вони були знайдені поліцією і виставлені на продаж.

Copart – на цьому аукціоні продаються машини в тому стані, в якому вони надійшли.

IAAI – виставляють вже відновлені автомобілі.

Manheim – це лізинговий і закритий аукціон: на ньому торгують тільки акредитовані дилерські салони. На Manheim потрапляють не биті, в хорошому стані авто.

Купити автомобіль з аукціону – це вигідне вкладення, оскільки за українським законодавством власник авто, що возить його за пільговім розмитненням, зможе продати машину через рік, або ж, якщо людина сплатить різницю в акцизі, він зможе продати її відразу.

Доставка авто з США

Механізм доставки та замовлення авто з Америки включає в себе кілька моментів:

крім вибору авто, мотоцикла, мінітрактора, катери, тощо, для участі в американському аукціоні необхідно внести депозит – 500 доларів;

завезення автомобіля в американський порт займає від 3-х до 14-ти днів;

потім йде підготовка до розмитнення та сертифікації транспорту. На це піде близько тижня; в цілому термін ввезення авто в Україну становить 40-45 днів.