Інспектори дорожнього руху Балканської і Дашогузької областей Туркменістану почали зупиняти власників автомобілів з номерними знаками, які починаються на “77”. Номери при цьому конфіскують, а водіїв просять з’явитися у відділення поліції для отримання нових.

За попередньою інформацією, заборона на використання таких номерів пов’язана з тим, що тепер вони призначені виключно для родичів президента країни Гурбангули Мялікгулийовича Бердимухамедова. Регіональній поліції дано вказівку до кінця місяця вилучити всі “гарні” номерні знаки.

“Радіо Азатлик” з посиланням на одного з поліцейських також повідомляє, що введенню заборони передував інцидент, коли одним з інспекторів був зупинений хтось із близьких Бердимухамедова. У зв’язку з цим міністру внутрішніх справ Іскендера Мулікову було оголошено сувору догану за “незадовільне виконання посадових повноважень”, а також “послаблення нагляду за підвідомчими органами”.

Взимку з’явилася інформація про те, що в Туркменістані поліція приступила до вилову автомобілів всіх кольорів, крім білого.

Джерело: mashyna.com.ua