Технічна справність транспортних засобів — запорука безпеки водія та його пасажирів. Проте ставлення до цієї процедури двояке. Дехто з водіїв порушує і не проходить цю процедуру перевірки. Наразі обов’язкова технічна експертиза стосується лише окремого сектору транспортної сфери.

— Обов’язковий технічний огляд проводять для автомобілів, котрі є вантажними, з повною масою більше трьох із половиною тонн, автомобілі, котрі використовують у комерційних справах, а також ті, які надають послуги перевезення пасажирів. Інші транспортні засоби техогляд не проходять, — розповідає начальник відділу безпеки дорожнього руху Андрій Петрук. — Говорячи про техогляд, варто зазначити, що ним передбачена повна перевірка транспортного засобу: ходової частини, викиду шкідливих газів та іншого, що має відповідати вимогам безпеки на дорозі.

Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов буде каратися штрафом у 340 гривень. А за повторне вчинення правопорушення передбачене позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

Зазначимо, що в рамках цільового комплексу заходів «Перевізник», лише з початку травня патрульні поліцейські оштрафували 105 водіїв транспортних засобів, які не пройшли технічний огляд.

Джерело: business-companion.te.ua