Розробники з Ізраїлю представили військовий позашляховик Mantis. Даний броньований всюдихід отримав високий рівень безпеки салону і досить незвичайне зовнішнє оформлення.

Бойовий позашляховик включили в групу бойових машин вагою 9 тонн, яка найбільш популярна на ринку військової техніки. В Ізраїлі збираються використовувати Mantis для патрулювання, ведення бойових дій, командування, переміщення по складному бездоріжжю і для розвідки. Позашляховик облаштували масивною конструкцією, яка зможе убезпечити автомобіль від зовнішніх ударів, а невелика вага машини забезпечує високі динамічні параметри і маневреність авто. Новий військовий позашляховик відмінно витримує атаку мін і фугасів.

В підкапотному просторі позашляховика розмістився 6-циліндровий мотор об’ємом 6,8 літра з віддачею в 360 “конячок”. Він працює в тандемі з 6-діапазонною АКПП. Перед широкою публікою позашляховик Mantis постане на початку червня 2018 року на паризькій виставці озброєнь Eurosatory, а експерти передбачають бойовій машині велике майбутнє.

Джерело: mmr.net.ua