Ціни на бензин і ДП неухильно повзуть вгору, що звичайно позначається на гаманцях простих громадян. Однак експерти запропонували своє рішення виниклої проблеми, склавши ТОП-5 порад щодо економії палива.

Перш за все витрата пального може бути через низку несправностей в автомобілі. Експерти радять провести діагностику, усунути неполадки і надалі уважно стежити за технічним станом машини.

Також експерти радять не включати на всю потужність кондиціонер, так як це може викликати не тільки велика витрата палива, але і вплине на здоров’я водія та пасажирів. Наступна порада полягає у використанні палива на АЗС з перевіреною якістю. Неякісне пальне може стати причиною несправностей мотора і може привести до збільшення витрат палива.

Ще радять підтримувати тиск шин, рекомендований фахівцями автовиробника. Якщо ж немає датчика шинного тиску, то краще придбати автомобільний манометр, який дуже недорого коштує. І остання порада полягає у виборі правильного маршруту і манери водіння. Відзначається, що при правильній побудові шляху можна уникнути пробок і заощадити паливо. Також підкреслюється важливість стилю водіння.

Джерело: mmr.net.ua