Бензин дорожчає щороку, але чи змінюється його якість? Ми разом з нашим постійним експертом Максимом Несміяновим перевірили три столичні заправки. Шукали підтвердження якості бензину, дотримання норм пожежної безпеки та відсутність махінацій, а натомість знайшли багато цікавого.

Заїжджаючи на заправку, зверніть увагу на стелу з цінами. Бачите, що вартість дизелю або бензину відрізняється на 3-5 гривень? Готуйтеся до обману: або недолив, або бодяга. Це суперечить здоровому глузду, адже така ціна виходить нижчою, ніж під час закупівлі оптом.

Придивіться до паливно-роздавальних колонок. Якщо вони старого покоління або досить поганенько виглядають – це має вас насторожити. Вони найзручніші для махінацій із паливом. Підкрутити недолив на такій автоматиці дуже легко.

Відповідно до Держстандарту, наявність опломбування свідчить, що бензин справжній, не розмішаний. І свідчить про те, що цю заправку перевіряють хоча б один раз на півроку.

Якщо бачите розламані шланги, старі колонки, відсутність пломб – якість бензину вам тут не гарантують.

Наступний крок – це перевірка документів. Не соромтеся і наполягайте, щоб вам показали паспорт якості палива. Із нього ви дізнаєтеся, звідки та коли завезли бензин.

Джерело: mmr.net.ua