Для викрадення автомобілів злочинці використовують як класичні, так і нестандартні схеми. З кожним роком викрадачі стають все винахідливішими і придумують оригінальні методи викрадення транспортних засобів. До того ж на ринку товарів постійно з’являються поліпшені пристрої для швидкого злому авто.

Зловмисники найчастіше вибирають старенькі вітчизняні автомобілі через слабку систему захисту або її відсутність. Також популярністю серед викрадачів користуються і сучасні дорогі іномарки.

Тому власникам авто потрібно не забувати про захист свого транспортного засобу, бути уважними та обережними.

У зв’язку з цим правоохоронці пропонують кілька простих способів, як уберегти авто від угону:

  1. Обладнайте свій автомобіль проти викрадення. Важливо використовувати багаторівневий підхід до захисту автомобіля. Наприклад, злодієві вдалося відключити звукову сигналізацію і потрапити в салон. Але педалі і КПП (коробка перемикання передач) заблоковані механічним способом. На двигуні також бажано встановити автономний протиугінний пристрій.
  2. Навіть під час короткої зупинки завжди виймайте ключ із замка запалювання.
  3. Закривайте всі двері і вікна, не лінуйтеся зайвий раз їх перевірити.
  4. Ніколи не тримайте документи і другий набір ключів в автомобілі.
  5. Ніколи не залишайте автомобіль з працюючим двигуном, навіть якщо ви відлучаєтеся хоча б на хвилину. Машини часто викрадають біля магазинів, заправок, мийок і тому подібне. Багато викрадень відбуваються холодним ранком, коли власник залишає машину на прогрів.
  6. Злодій не любить світла. Машина, яку залишили під ліхтарем, має менше шансів потрапити в руки викрадачів. Бажано залишати автомобіль на стоянці в добре освітленому місці.
  7. Не залишайте в автомобілі незнайомих людей. Візьміть за звичку, перш ніж вийти з машини, озирнутися навколо і, якщо все в порядку, непомітно включите протиугінний пристрій.
  8. Застрахуйте свій автомобіль.
  9. Залишайте автомобілі тільки на перевірених охоронюваних стоянках. Завжди вимагайте від працівників відповідні документи (договір, квитанція, талон або корінець), в якому вказується інформація про автомобіль і час його перебування на стоянці.
  10. В жодному разі не залишайте цінні речі на видному місці, краще сховає все від цікавих очей в багажник або на підлогу авто.

Джерело: mashyna.com.ua