Минулого тижня прокуратура Мюнхена оголосила про те, що починає розслідування у справі про фальсифікацію даних про шкідливі викиди від дизельних двигунів.

У понеділок, 18 червня, в Баварії правоохоронці затримали генерального директора Audi Руперта Штадлера.

Як повідомляє Neue Osnabrücker Zeitung, минулого тижня прокуратура Мюнхена оголосила про те, що починає розслідування у справі про фальсифікацію даних про шкідливі викиди від дизельних двигунів, які керівництво компанії видавало за дійсні. Тоді ж копи провели обшуки в будинках Штадлера і одного з членів ради директорів концерну, що входить до групи Volkswagen.

За інформацією Bild am Sonntag, Федеральне управління з питань транспортних засобів Німеччини виявило п’ять програмних функцій в автомобілях Daimler, які могли використовувати для фальсифікації даних про викиди.

У 2015 році американські власті почали розслідування, в результаті якого Volkswagen визнав продаж 11 мільйонів автомобілів, в яких стояло програмне забезпечення, що фальсифікує дані про викиди. Програма дозволяла проходити автомобілів тести на відповідність екологічним стандартам, в дійсності забруднення атмосфери відпрацьованими газами дизельних двигунів в 40 разів перевищував допустимі норми.

Колишній глава Volkswagen Мартін Вінтеркорн зараз під судом в США, топ-менеджер компанії Олівер Шмідт в грудні 2017 року одержав там же сім років в’язниці. «Дизельний скандал» вже обійшовся компанії Volkswagen в кілька мільярдів доларів, які вона виплатила кільком країнам.

Джерело: znaj.ua